Naar boven

Ayurvedische producten

Een lang, gezond en gelukkig leven. Wie wil dat nu niet? Met behulp van de Ayurvedische producten en leefstijl is het mogelijk om dat doel te bereiken. Ayurveda is een traditionele geneeskunde dat zijn oorsprong in India vindt. Ayur komt van het woord ayus, dat ‘leven’ betekent en het woord veda staat voor wetenschap. Ayurveda kan daarom vertaald worden als ‘wetenschap van het leven’.

De Ayurvedische filosofie is gebaseerd op de eenheid van lichaam, geest en natuur en de energieën die daarbij vrijkomen. De holistische benadering van Ayurveda ziet ziekte als onevenwichtigheid tussen de energieën. De centrale gedachte hierbij is dat een ziekte of een kwaal eerst in de geest ontstaat en zich manifesteert in het lichaam nadat het herhaaldelijk genegeerd is. Volgens het principe van Ayurveda is het van belang dat het lichaam zich gehoorzaamt aan de geest.

Ayurvedische middelen

Bij Gezondmarkt vind je diverse Ayurvedische middelen met een geneeskrachtige werking die de lichamelijke en geestelijke gezondheid ondersteunen. Deze middelen kunnen zowel preventief als tijdens de behandeling van een kwaal worden ingenomen. Je kunt bij ons onder andere terecht voor het kruid Arjuna. Dit kruid wordt gewonnen uit de boom Terminalia Arjuna en wordt in het bijzonder aangeraden wanneer je de conditie van je hart en je bloedsomloop op peil wilt houden. Volgens de Ayurveda is het Arjuna kruid bloeddruk- en cholesterolverlagend en reguleert het de hartfuncties.

Tulsi thee

Ook wanneer je lichaam al geveld is door een griep of kwaal, kunnen Ayurveda kruiden ondersteunen bij het herstel. Zo kun je volgens de Ayurveda symptomen zoals koorts, zweten en krampen doen verminderen door thee te trekken van Tulsi, ook wel heilig basilicum genoemd. Tulsi wordt gezien als de incarnatie van de godin Lakshmi en symboliseert bescherming, vruchtbaarheid en gezondheid. Ben je nieuwsgierig geworden naar de werking van onze geneeskrachtige Ayurveda kruiden? Bestel bij Gezondmarkt Ayurvedische producten en profiteer van scherpe prijzen en een snelle levering!