Naar boven

Fytotherapie producten

Ben jij ook al overtuigd van de geneeskrachtige werking van planten, dan zit je goed bij de fytotherapie producten van Gezondmarkt. Fytotherapie, ook wel kruidengeneeskunde genoemd, is een verzamelnaam voor de behandeling van gezondheidsklachten en ziekten met plantaardige middelen. Volgens de fytotherapie is de oorzaak van een lichamelijke klacht te wijten aan een verstoorde evenwicht tussen lichaam en geest. Met behulp van 100 % plantaardige middelen wordt deze balans weer hersteld.

De werkzame stoffen uit de geneeskrachtige planten worden in hun normale dosering toegediend, in tegenstelling tot homeopathie. Er bestaan twee vormen fytotherapie; de complementaire en reguliere vorm. De complementaire vorm bestaat uit tabletten, crèmes en oogdruppels die gemaakt zijn van onverdunde extracten. De reguliere fytotherapie producten bestaan uit onderdelen van planten waarvan de reguliere geneeskunde de werking erkend.

Fytotherapeutische geneesmiddelen

Bij Gezondmarkt vind je fytotherapeutische geneesmiddelen van Bonusan. Dit merk biedt een unieke serie hoogwaardige extracten van plantaardige middelen, namelijk enkelvoudige en gecombineerde extracten. Hierdoor wordt de toepasbaarheid in de dagelijkse praktijk vergroot. De extracten worden gemaakt door het vermengen van verse of gedroogde plantendelen met een oplosmiddel dat daarbij past. Dit is meestal alcohol of water.

Ontdek bijvoorbeeld de Allium Sativum uit ons assortiment, dat een gunstig effect heeft op de triglyceridenwaarden. Dit zijn tabletten die alle werkzame stoffen van knoflook bevatten in de juiste gestandaardiseerde hoeveelheid. Dit is ideaal wanneer je de smaak van knoflook niet lekker vindt, maar toch de gezonde voedingstoffen ervan binnen wilt krijgen. Bovendien gaat er bij de bereiding van verse knoflook veel van de krachtige werking verloren. Bestel je fytotherapie producten eenvoudig online bij Gezondmarkt en profiteer van onze snelle levering!