Naar boven

Mineralen

Vitamines en mineralen worden vaak in één zucht genoemd, maar de mineralen zijn toch de ondergeschoven kindjes. Mineralen zijn stoffen die in kleine hoeveelheden in onze voeding zitten. Deze stoffen komen voor in de natuur en komen via planten en dieren terecht in onze voedselketen. Net als vitamines zijn ze onmisbaar voor een goede gezondheid, groei en ontwikkeling en een tekort aan mineralen kan leiden tot vervelende kwalen zoals vermoeidheid of botontkalking. Bekende mineralen zijn calcium, magnesium en ijzer, waar men vaak te weinig van binnen krijgt.

Mineralen supplement

In een zeer gevarieerd voedingspatroon komen alle benodigde mineralen genoeg voor. Het is alleen niet altijd even gemakkelijk om alle voedingsstoffen in de juiste hoeveelheid binnen te krijgen. Dat kan voorkomen wanneer je het bijvoorbeeld druk hebt, wanneer je vegetariër bent of als je geveld bent door een ziekte. Met een mineralen supplement kun je eenvoudig je mineralen huishouding op peil houden. Bij Gezondmarkt vind je onder andere zinktabletten van diverse merken zoals Orthica en Sunwell. Zink is een mineraal dat een grote rol speelt bij de aanmaak van eiwitten dat de groei en vernieuwing van weefsel bevordert. Daarnaast is het mineraal betrokken bij de opbouw en afbraak van koolhydraten. 

Mineralen aanvullen

Met de supplementen van Gezondmarkt kun je eenvoudig de mineralen aanvullen waaraan je (tijdelijk) tekort hebt. Het is aan te bevelen om de supplementen niet te nemen ter vervanging van gezonde voeding, maar als ondersteuning. Eet je goed en heb je een gezonde leefstijl, maar ben je toch vaak vermoeid? Dan zou je met tabletten je ijzer- of magnesiumtekort kunnen aanvullen. En voor het behouden van sterke botten, is calcium een absolute aanrader. Heb je vragen over de mineralen uit ons assortiment? De klantenservice van Gezondmarkt helpt je graag verder!