Naar boven

Essentiële vetzuren

Denk jij bij het horen van het woord ‘vet‘ ook direct aan ongezond of zwaarlijvigheid? Vet heeft helaas ten onrechte en negatieve lading, want essentiële vetzuren zijn juist onmisbaar bij een goede gezondheid. Deze vetzuren kan het lichaam niet zelf aanmaken uit andere vetzuren, wat betekent dat we ze via onze voeding moeten binnen krijgen om goed te kunnen functioneren. De vetzuren werden essentieel genoemd toen er werd ontdekt dat het de groei van kinderen verstoort wanneer deze stoffen ontbreken in de voeding. De twee essentiële vetzuren zijn: Alfa linoleenzuur en linolzuur en komen in onder andere lijnzaadolie en zonnebloemolie voor.

Essentiële vetzuren omega 3

Van alfa-linoleenzuur en linolzuur word in het lichaam omega 3 en omega 6 vetzuren gemaakt. Vooral de essentiële vetzuren omega 3 staat bekend om de vele goede eigenschappen. EPA en DHA uit vette vis hebben bijvoorbeeld een gunstige invloed op het hart en de bloedvaten. Daarnaast is omega 3 goed voor de hersenen, vanwege de invloed op het geheugen en de concentratie. De vetzuren uit ons assortiment zijn gewonnen uit plantaardige en dierlijke voeding. Ben je geen liefhebber van vette vis? Dan kun je met onze visolie capsules eenvoudig de juiste hoeveelheid vetzuren op peil houden.

Essentiële vetzuren kopen

Bij Gezondmarkt vind je diverse producten die de essentiële vetzuren bevatten. Zo is er ruime keuze uit tabletten en capsules, maar voor wie de vetzuren liever combineert met voeding, vind je bij ons ook oliën. Lijnzaadolie kun je bijvoorbeeld gebruiken bij het bakken van muffins. Zo kun je op een smakelijke manier toch de essentiële vetzuren binnenkrijgen. Bovendien kun je lijnzaadolie dagelijks verwerken in je ontbijtgranen of salades voor je dagelijkse portie omega 3 en 6!